Lokalen fortskrider

Hej här kommer lite uppdateringar kring hur det går med den nya lokalen i Älvsjö.

Här kommer vi in i entrén och kapprummet med toalett. Mittemot sitter jag (rektor) och Ewa (ekonom/admin) så att vi som vanligt ser när alla kommer och kan hälsa välkomna eller bara finnas till hands när funderingar och frågor uppstår.

Här kommer en glasvägg och dörr monteras in till mig (rektor).

Här kommer Ewa (admin/ekonom) att sitta med en glasad vägg mot entrén för att få ett fint ljusinsläpp.

Vi går vidare in i lokalen...

Här kommer två klassrum att finnas med en vikvägg i mitten och med glasväggar ut mot korridoren.

Korridoren som går längs med de två stora klassrummen leder bort mot övriga personalrum, biblioteket och kafeterian. Här, längs med fönstren,  kommer någon form av bord eller sittplatser att utformas.

Innan vi kommer till lärarrummet, kafeterian och biblioteket går vi förbi Urbans rum (APL-ansvarig) och elevhälsans kontor med tillhörande vil- och samtalsrum.

Mittemot elevhälsan ligger även tre toaletter varav en handikapptoalett.

En stor önskan under några år har varit att få ett antal grupprum när vi väl flyttar till ny lokal, och här kommer ett av två grupprum att finnas.

Vägg i vägg med grupprummen ligger lärarrummet som blir ljust, stort och rymligt med glasväggar som vetter mot kafeterian och biblioteket.

Mittemot lärarrummet kommer Anders (it-ansvarig) nu lättare komma åt serverrummet när han ska ordna med vårt nätverk.

Från lärarrummet ser man lätt in i kafeterian. Utgången till innergården kommer att ligga där fönstret längst in i hörnet är idag.

Här kommer vårt nya fina bibliotek ligga i direkt anslutning till kafeterian.

Från kafeterian ser man fint in i lärarrummet och biblioteket till höger, och har ljus från två håll.

Lärarrummet inifrån med utsikt mot de två grupprummen

Nu går vi tillbaka genom korridoren förbi APL och elevhälsan och längs med de två stora klassrummen.

Korridor längs de två stora klassrummen.

Nu kikar vi även in i de två lite mindre klassrummen på övre plan.

Personalens fikarum ligger nära övriga uppehållsytor och har helt glasade partier för att skapa insyn och transparens.

Här ligger en av uppehållsytorna med ett kommande barbord och utrymme för både biljard- och pingisbord. Lite längre ifrån finns även ett utrymme för fotbollsspelet.

Nu fortsätter vi ner mot verkstaden, elrummen, gymmet och omklädningsrummen via hissen till entréplan.

Blivande omklädningsrum med duschar för tjejer, killar och personal.

Rakt in i verkstaden från en glasad korridor.

Glasad korridor mot verkstaden med två angränsande elrum.

Verkstaden, med lastkajen i ryggen och gymmet rakt fram i hörnet.

Slutligen går vi till det blivande gymmet som nu kommer att bli både större och ljusare.

Gymmet med ingång från verkstaden.

Nu har ni fått en rejäl rundvandring i de ny lokalerna och om en månad har det hänt än mer då dörrar och glaspartier kommer att börja monteras och golvet i verkstaden kommer att göras i ordning. Jag hoppas ni följer processen med nyfikenhet och spänning och jag återkommer med uppdaterad information och bilder om en månad. /Rektor Cecilia